Back to top

PICO ::: Hovsmed i Kliplev

For over 40 år siden blev jeg smittet med virussen hest og siden er jeg ikke kommet af med denne virus. Som barn fandt jeg det altid interessant, når jeg red min pony hen til smeden og som regl blev jeg der altid længere for, at se fascineret til når den gamle smed beslog andre heste.

Lyden af smedehammeren, de glødende hestesko, det var det der i sidste ende gjorde, at jeg valgte at lærer faget beslagsmed. For at lærer de uendelige mange varianter af beslag, gennemgik jeg forskellige uddannelser hos i alt 4 forskellige smede – blandt andet også i Amerika.

Udover mine over 28 års erfaring, udvidet jeg min faglighed gennem kurser om forfangenheds beslag, hov behandling, problem hove her i blandt kunst horn, ligesom videre udannelse inden for aluminiums beslag og terapi beslag.

Efter at jeg i år 2006 flyttede til Danmark, købte jeg en lille hus i Kliplev. Kliplev er en lille køn landsby direkte ved motorvejs afkørsel 73. Der er mit firma også tilmeldt.

Mens jeg renoverede mit hus, besøgte jeg forskellige stalde- og hesteejere i området, for at orientere mig om behovet var der for en god uddannet beslagsmed. Responsen oversteg mine forventninger. Derfor besluttede jeg, efter jeg havde renoveret mit hus og levet mig ind i lokal samfundet, at begive mig ud i livet som selvstændig. I mellem tiden dækker jeg et område dagligt fra det Dansk – Tyske grænseland og til Kolding.

27 48 60 83