Back to top

Den klassiske søm beslag

Normalt beslag med sko har en lang tradition og er stadig den mest udbredte og mest brugte variant af beslag. Og samtidig den mest prisbevidste mulighed for hov beskyttelse.

Målet med et normal beslag er at holdnings- og bevægelsesapparatet hos hesten, på trods af ekstrem belastning (f.eks. ridning på asfalt), holdes sundt.

Dette beslag bruges oftest ved fritids heste, som i forvejen råder over et sundt bevægelsesapparat. Heste med begrænsninger i bevægelsesapparatet skal gå med specielt terapi beslag, ligeledes heste der bruges i sporten skal have specielt sports beslag.

Der findes 2 varianter for normal beslag med sko:

  • Varm skoning
  • Kold skoning

Ved varm skoning bliver skoen varmet op og lagt på hestens hov for at kan tilpasse skoen, hvorved alle ujævnheder på grund af varmen bliver jævnet ud. Kold skoning er den mere skånsomme variant for hesten, for i dette tilfælde bliver skoen ikke varmet, men i stedet lagt kold på. Til gengæld er denne variant samtidig mere krævende for smeden, da forarbejdet på hoven og skoen kræver mere præcision. Kun gennem yderst præcision kan hesteskoen sidde præcist.

Dybest set, men for al beslag i der: Den største risiko ligger i den korrekte gennemførelse af hestesko, da dette kræver en god uddannelse og også kræver stor håndværksmæssig! Få et billede af min personlige færdigheder og lære mere om mig.

Skulle du have spørgsmål til dette tema kontakter du mig gerne. Jeg står altid til rådighed med mine råd og viden.

27 48 60 83